Martin & Nancy op reis...

Vertrek groepsreis Patagonië

Om 11:40 pakken we de trein naar Schiphol. We hebben geen vertraging en zijn rond 14:00 op Schiphol. Eerst kopen we nog wat kleine dingen en vervolgens gaan we naar de incheckbalie. We hadden verwacht dat we toch zeker zo'n drie uur van tevoren zouden kunnen inchecken, maar helaas... De balie gaat pas om 16.40 uur open. Tijdens het wachten ontdekken we al een paar Baobab reizigers, maar later blijkt er een addertje onder het gras te zitten...

Na het inchecken scoren we nog snel een frietje bij de Burger King en vervolgens gaan we naar de douane. We zijn helemaal vergeten om de vloeistoffen apart in een plastic zakje aan te bieden, dus als onze bagage een aparte behandeling krijgt, denken we dat het daaraan ligt. Mis. De stekkerzak en de netbook zijn deze keer zelfs in Nederland blijkbaar verdachte items.

Tijdens het inchecken bleek al dat de vluchtvan Schiphol naar Madrid wat vertraging had. We zouden om 19.10 uur opstijgen, maar het was uiteindelijk 20.00 uur voordat we vertrokken. Flink achter op schema, met nog een aansluitende vlucht te halen, was het dus even spannend. Gelukkig kon de piloot veel tijd inhalen door een harde rugwind van 200 km/u. Rond 22.00 uur stappen we uit in Madrid en moeten we naar de gate voor de vlucht naar Santiago. Madrid blijkt een erg groot vliegveld te zijn en hoewel het geen 24 minuten was zoals de borden deden vermoeden zijn we toch wel even onderweg.

De vlucht naar Santiagovertrekt redelijk op tijd en in het vliegtuig ontmoeten we een van onze medereizigers en een reiziger van een andere Baobab groep. Blijkbaar heeft de Baobabreis naar Bolivia & Peru dezelfde vlucht als ons, dus niet iedereen die we bij de incheckbalie hadden ingeschat als medereiziger(s) zit ook daadwerkelijk bij ons in de groep.

De vlucht zelf is op een aantal momenten behoorlijk onrustig, dus van slapen komt zelfs bij mij niet veel terecht.