Martin & Nancy op reis...

Pucón

Vandaag is een lange reisdag. We staan om 6.00 uur (te) vroeg op. Het ontbijt is pas om 7.30 uur beschikbaar, maar aangezien we om 8.00 uur moeten vertrekken, is het snel eten geblazen. Dan brengt de bus ons naar het busstation waar we op onze openbare bus met gereserveerde plaatsen moeten wachten. Aangezien we zo'n 800 km zuidwaarts gaan en zo'n 11 uur in de bus moeten hobbelen, hoop ik wel dat de bus een beetje comfortabel is.

En ja, hoor. We hebben geluk. Een mooie dubbeldekker met voldoende beenruimte en onverwachte luxe stoelen staat voor ons ter beschikking. Zo blijkt maar dat je hier beter met de lokale bussen kunt reizen, dan wat door Baobab is geregeld. Onderweg rijden we over een zeer goede weg door een prachtig landschap, dat het eerste stuk getypeerd wordt door een lange bergketen met besneeuwde bergtoppen.

Tijdens de reis maak ik een rondje door de bus om de namen van de medereizigers te leren kennen. Ook Anja maakt hetzelfde rondje, maar dan om info te geven over de excursiemogelijkheden in Pucón en onze 'bestelling' op te nemen. Eigenlijk willen we heel graag de Villarica vulkaan beklimmen, maar als we wat meer informatie inwinnen, besluiten we dit toch maar over te slaan. Het is een erg pittige onderneming en aangezien we de dag erna ook al een pittige wandeling voor de boeg hebben, is het waarschijnlijk verstandiger dit over te slaan. Uiteindelijk kiezen we voor een canopytocht op de eerste dag en de wandeling door Huerquehue NP met afsluitend een bezoek aan de hotsprings voor de tweede dag.

Onderweg zien we het landschap veranderen. De droogte rond Santiago maakt plaats voor frisgroene akkers en weilanden, kleine bossen, riviertjes en meren. Het is opmerkelijk te zien, hoe het redelijk vlakke landschap met prachtig uitzicht op het Andesgebergte verandert naar een bos- en heuvelrijk gebied, waarachter de immense bergtoppen verscholen liggen.

Aan het einde van de reis zien we de indrukwekkend Villarrica vulkaan liggen, met aan de voet hiervan een prachtig meer. We rijden door naar onze eindbestemming van vandaag: Pucón. Het dorpje doet ons denken aan Pokhara. Een klein dorpje dat volledig gericht is op toeristen, een uitgebreid assortiment aan excursies biedt en bestaat uit slechts een aantal straten met veelal winkeltjes en restaurants. Hier aangekomen, krijgen we weer een korte briefing van Anja. Terwijl Martin zich met nog een paar mensen naar de supermarkt haast omdat deze nog maar een kwartiertje open is, onderga ik de instructies van Anja. De excursies worden van dag gewisseld, aangezien voor beide dagen goed weer is voorspeld. We beginnen dus morgen met de wandeling naar het Huerquehue NP. Dan nog even de kamersleutelvan het kleine Hotel del Montañes in ontvangst nemen en we kunnen ons klaar maken om een hapje te gaan eten.

We lopen het stadje door op zoek naar een leuk restaurantje. Helaas is het laagseizoen en zijn veel restaurantjes gesloten. Uiteindelijk lopen we restaurant Il Fiore binnen.Het is inmiddels al behoorlijk laat, dus als we de grote porties pasta voorgezet krijgen, lukt het ons niet om deze helemaal weg te werken. Het eten is er echter erg lekker en ook de verse jus is super.

Uiteindelijk liggen we ergens tussen 23.00 en 23.30 uur in bed. Het kost niet veel moeite om in slaap te vallen, want we zijn doodop.