Punta Tombo
Om 8.00 uur ontbijten, zodat we om 9.00 uur kunnen worden opgehaald door onze bus om naar Punta Tombo te gaan. Hier komen we na een lange rit rond 12.00 uur aan. Elk jaar komen er minstens een half miljoen pinguïns naar Punta Tombo op te paren, de eieren te leggen en hun jongen groot genoeg te laten worden om de tocht naar elders te ondernemen. De paden zijn aangegeven met witte stenen, waar de nesten zich soms wel heel dichtbij begeven. Overal waar je kijkt liggen de pinguïns in hun nestjes. Bij sommigen zien we een ei liggen en bij anderen een jonkie, al is beide geen makkelijke klus aangezien de pinguïns op beide liggen om ze warm te houden. Niet alleen de pinguïns zijn prachtig, maar ook de omgeving. Overigens moeten we ook wel een aantal keren lachen om de gekke beesten. Natuurlijk is hun loopje al grappig, maar als een pinguïn op high speed komt aanlopen, vervolgens in een nest valt, weer doorloopt en daarna weer lomp in een nest struikelt, is het helemaal lachen. Ook is er eentje die duidelijk de interactie met mensen aangaat. Een toerist draait haar hoofd van links naar recht en de pinguïn doet haar na. Lachen! Naast de pinguïns zien we ook nog guanacos van dichtbij, een gordeldier en een soort marmotje.
Na twee uur te hebben rondgelopen, haasten we ons terug naar de bus. Op de terugweg rijden we via Gaiman. Een typisch stadje van de kolonisten uit Wales dat als een groene oase in het dorre landschap ligt, maar waar verder niet veel te beleven valt. Je kunt hier een hightea gebruiken, maar aangezien we hier niet veel zin in hebben, lopen we wat rond tot de bus weer verder gaat. Uiteindelijk zijn we rond 18.30 uur weer terug bij het hotel.