El Chalten
Het was vandaag eigenlijk de bedoeling een wandeling van 7 uur naar Laguna de los Tres met uitzicht op de Fitz Roy te maken, maar aangezien ik me nog steeds niet lekker voel en Martin ook niet helemaal toppie is besluiten we niet mee te gaan. We zijn trouwens niet de enigen die verstek laten gaan. Ongeveer een derde van de groep ligt in de ziekenboeg. Martin gaat wel nog even om 7.00 uur naar het ontbijt om ons af te melden bij Anja en te vragen waar een apotheek is.
Om 9.00 uur gaan we ontbijten en hoe simpel het ook is, het smaakt prima. Martin gaat daarna op zoek naar de apotheek en ik kruip weer in bed. Hij komt thuis met een hoestdrankje, meer was er niet uit te halen, dus we zien wel of het iets oplevert. Terwijl ik probeer verder te slapen, gaat hij wandelen en maakt nog een paar mooie foto's van de Cerro Torre.
De rest van de dag verblijven we eigenlijk op de hotelkamer en maak ik blij gebruik van onze calentador om een soepje te maken. Wel ga ik nog even aan de receptie vragen waar ik die mooie sleutelhangers kan kopen. Helaas blijken ze deze zelf te maken. Alleen takken die door parasieten zijn aangetast en op de grond zijn gevallen mogen hiervoor gebruikt worden. Het hout wordt gekookt en daarna wordt de parasiet eraf gepulkt. Het schijnt ontzettend veel werk te zijn. Als ik vraag of ik degene van de kamer mag kopen, gaan ze op zoek of ze er nog eentje hebben liggen. De jongen achter de balie denkt dat ze er nog wel ergens eentje in het huis hebben liggen en brengt deze morgen voor check-out voor me mee. Nu maar hopen dat het lukt!