Martin & Nancy op reis...

Van El Calafate naar Buenos Aires

We kunnen lekker uitslapen tot 8.30 uur. Even een snel (en wederom karig) ontbijt bij het hotel eten en om 10.00 uur moeten we alweer uit onze kamer zijn. En dan is het wachten geblazen tot we rond 13.00 uur worden opgehaald en naar het vliegveld worden gebracht.

Het vliegveld is vrij nieuw en ik kan niet zeggen dat alles gestroomlijnd loopt. De stroom valt uit waardoor de labels van de grote bagage niet geprint kunnen worden en mensen die niet online hebben ingecheckt ook niet fysiek kunnen inchecken. Baobab heeft blijkbaar al voor ons ingecheckt maar ons natuurlijk weer eens niet naast elkaar gezet (hoe moeilijk kan het zijn). Nu maar hopen dat we kunnen ruilen met mensen...

Onze vlucht van El Calafate naar Buenos Aires vertrekt rond 15.15 uur en doet er korter over dan gepland waardoor we om 18.00 uur op onze plaats van bestemming aankomen. Gelukkig hebben we kunnen ruilen waardoor we toch naast elkaar hebben gezeten. Met zo'n dingen scheelt het als je getrouwd bent, want mensen met dezelfde achternaam worden blijkbaar wel naast elkaar geboekt. In Buenos Aires landen we trouwens niet op het gebruikelijke nationale vliegveld, maar op het internationale vliegveld omdat het andere wordt opgeknapt en morgen pas weer in gebruik genomen wordt. Het is dus even improviseren (ook met de bagage), maar uiteindelijk komt alles goed.

De blijdschap dat we op tijd in Buenos Aires zijn en dus lekker op tijd kunnen gaan eten, verdwijnt al snel als blijkt dat onze bus maar niet komt. Anja gebruikt de tijd uiteindelijk maar om ons buiten een briefing te geven. Uiteindelijk komt om 20.45 uur de bus!

Een half uurtje later komen we in ons hotel aan. Sommigen zijn nog erg optimistisch omdat het op internet allemaal top uit ziet, maar ik ben wat sceptischer. Een hotel in het centrum geboekt via Baobab? Dat kan niet al te best zijn. De lobby doet in eerste instantie nog anders vermoeden, maar als we op onze kamer aankomen, krijg ik helaas toch gelijk. Het is een kleine kamer, oud en vervallen, zonder daglicht en met een badkamer die niet echt te beschrijven is. De douchebak is zo klein dat iemand met maat 45 er niet eens in kan staan (gelukkig zijn onze voeten net iets kleiner dan dat). Ronddraaien in de douchebak, douchen zonder uit de douche geblazen te worden of douchen met douchegordijn dicht zonder een claustrofobische aanval te krijgen behoort niet tot de mogelijkheden. Conclusie: als je hier doucht dan is staat de hele badkamer blank. Waarschijnlijk het beste om op het toilet te gaan zitten als je wil douchen, dan kun je alles tenminste combineren en is er nog één voordeel aan deze aftandse badkamer.

We lopen nog even snel de straat door op zoek naar een supermarktje voor wat water en gaan daarna snel naast het hotel een hapje eten.