Great Ocean Road (Port Campbell – Halls Gap)
Ondanks dat we vanochtend eigenlijk naar de zonsopgang bij de Twelve Apostles wilden gaan, besluiten we lekker 'uit te slapen' tot kwart over zeven. Voor het eerst is het weer redelijk bedompt, dus blijkt dat we een goede keus hebben gemaakt, want met dit weer is de zonsopgang weinig spectaculair.
We doen nog even wat boodschappen voordat we uitchecken en onze weg vervolgen. We maken nog een korte stop bij de Bay of Island lookout voordat we richting Warrnambool gaan.
Een autotocht op de Great Ocean Road is een reis door de geschiedenis van de vissersdorpen en zeehavens aan de westkust van Victoria. In het stadje Warrnambool lagen vroeger grote oceaanstomers en boten voor de walvisvangst voor anker. In de maanden mei tot oktober zoeken de bultruggen de baai op, die voor het stadje Warrnambool ligt. Vanaf een platform bij de Logan Beach is het voor bezoekers mogelijk, de verdraagzame reuzen in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Jammer genoeg zien we vandaag geen walvissen. Of dat door de onstuimige zee komt weten we niet, maar op zich is dat ook een mooi schouwspel.
De route naar Halls Gap is wederom erg mooi. Gigantische bergen en natuurlijk heel veel eucalyptusbomen. Helaas zien we ook veel dode wallabies en kangoeroes. Door het Grampians NP willen we richting een aantal uitzichtpunten en wandelroutes rijden, maar we hebben pech. De weg is afgesloten, dus gaan we naar de plaatselijke VVV om info te krijgen over hoe we daar kunnen komen. De vrouw weet ons te vertellen dat hier begin dit jaar gigantische wateroverlast is geweest, waarbij complete stukken weg verdwenen zijn (vreemd, want we hebben hier niks over op internet gelezen) en de weg waarover we zijn komen aanrijden zelfs pas sinds een maand weer begaanbaar is. Willen we naar de uitzichtpunten, dan betekent dit nog ruim een uur rijden naar het eerste punt. Gezien de tijd voordat het donker is en het feit dat het weer is omgeslagen, lijkt ons dat niet verstandig om nog te doen. We willen dit gedeelte wel graag aandoen, dus moeten even kijken hoe we dit morgenochtend kunnen inplannen en het gedeelte dat dan staat laten vervallen. Voor nu gaan we maar naar onze slaapplaats en hebben we een paar uurtjes 'vrij'.
Bij D'Altons Resort (http://www.daltonsresort.com.au/index.htm) aangekomen, blijkt onze reservering niet op de juiste dag in het systeem (de handgeschreven agenda) te zitten. Gelukkig zijn er nog cabins vrij, maar niet degene die we gereserveerd hebben. Lucky us, krijgen we een gratis upgrade naar een grotere cottage, onder voorwaarde dat we de extra slaapkamer (met stapelbedden) niet gebruiken. Geen probleem!
Al snel zien we kangoeroes rond onze cabin huppelen. Ze zitten hier werkelijk overal. Terwijl ik moeite doe om aan de achterkant dichterbij te komen, blijken ze aan de voorkant bijna voor onze deur te zitten. Dit is wel heel bijzonder!
's Avonds blijven we lekker binnen en koken we ons eigen potje. Wat een storm is er gaande zeg, als we morgen maar weg kunnen...